Hej och välkommen!

Här har vi öppet kafferep med och av Damptanter. En mer matnyttig blogg finns här: http://damptanterna.wordpress.com/

OM - ett slags förORD

Damptanten har alltid funnits. Över hela världen. Nu klampar hon obekymrat fram på nätet och sedan mars 2008 har hon en alldeles egen flagga att vifta lite som hon vill med - damptanternas logotyp.Om man råkar möta en dinosaurie som inte ser sig för nu igen, kan det vara en god idé att lämna företräde!

Den här samlingsbloggen kommer förhoppningsvis att administreras av ett större antal damptanter - men bara när någon av dem har lust (och minns lösenordet).För tid har de verkligen inte. Loggan och grundidén till DAMPTANTERNA står Tant Rasch för. DT kom till för att VI FINNS och loggan får användas fritt på bloggar och hemsidor av alla (o)möjliga bokstavstanter med NPF. Om de har lust!____________________________
Hugade damptanter kan få inloggningsuppgifter av TantVass;
tantvass snabela hotmail com

27 september, 2008

osynlighet och skam

Nä.. jag kan inte vara sur på väninnan. Ingen sitter väl alltid och tänker igenom precis allt innan man säger nått för att vara säker på att man är rätt ute eller inte sårar nån? Inte jag i alla fall, hahaha.

Men den där episoden.. den är så typisk. Jag har varit i den flera gånger. Den har två saker i sig som är problematiska. Det uppenbara är ju detta med att ha ett dolt och osynligt handikapp. Att tvingas förklara att jag faktiskt inte kan.. vore jag utan ben hade jag inte behövt förklara att jag inte kan gå.

Sen detta märkliga som har med ordning och kontroll och struktur att göra. Det finns liksom en outsagd skamlighet i att inte fixa just det, slarvighet är laddat. Det är dom ordentliga och prydliga och morgonpigga, ja ni vet, som är "rätt". Dom har tolkningsföreträde med rätt att dömma. Vi är fulla av "Spara och Slösa"-propaganda. Att vara slarvig, glömsk och oordentlig är nästan lite moraliskt dekadent. Helt ok att skuldbelägga och se ner på. Ingen har sagt så till mig, men jag ser det tydligt överallt och ofta. Det är därför Pippi och andra "sådana" alltid är på tvärs och ständigt är beredda på att försvara sig. "Så'n är jag tamejfaan och det är minsann lika värdefullt som något annat sätt att vara på!" Lyckas man kan man på sin höjd bli ett färgglatt unikum som folk har fnissigt överseende med. "Han har stökigt som stian på sitt kontor och skiter i den gemensamma disklistan, men det är han som står för företagets innovativa framgångar".
Men för det mesta tror jag "slarvig" och "dålig" går hand i hand och att det är därför min väninna reagerade så kraftigt. Hon vill inte att jag ska vara "dålig", det upprör henne och hon vill rädda mig och enligt vår uppfostran då, kommer det ut ur munnen, att SKÄRP DIG!! Givetvis är hon inte medveten om detta, knappt jag heller.. det är svårt att se och sätta fingret på.

Ja.. detta är sånt jag går och tänker på stundom men sällan dryftar. Det är en brandfackla, please give me på moppo! ;)

4 kommentarer:

Kimberly sa...

Nej det är klart att du inte skall vara sur på väninnan, det leder ingen vart ganska tråkigt är det också. Det är ju som du säger alla kläcker väl ibland ur sig saker som inte är helt genomtänkta mer eller mindre regelbundet. Sånt händer de flesta. Det jag ville säga är att det är inte NT människorna sitter inne med sanningen, ibland missar de att bara för att en metod funkar för dem är det inte vägen till "allmän frälsning" s a s de är så övertygade om just den metodens ofelbarhet att de inte riktigt tar in när man förklarar att man provat men att det inte fungerat. Utan att på något sätt mena något illa med det.

Victoria sa...

Jag har blivit män där det verkat kunnat bli nåt, men blivit nobbad pga mitt röriga hem, då med för mkt prylar(givit bort samlingarna när jag insåg att jag visst kan gilla gamla sparbössor, väckarklockor och transistorradiapparater, utan att ha alla hemmavid..)..
Min disk (som numera inte når upp till lampan på diskbänken, efter KBT-terapin)utan bara blir en ho full innan den rensas med belåtenhet..
Däremot har detta möjliggjorts av HJÄLP av min närmaste vän. HON kom hem och röjde bort, med mig. Och hon har aldrig, aldrig dömt mig.
Ja, det var ju därför hon fick äran att hjälpa mig, när tiden var så rätt att KBT-terapin började göra verkan i mig.. ;-O
MEN, de där självgoda männen är jag glad att jag slapp! Kan man inte hjälpa sin nästa, så kan man hålla käften.. :-)

Victoria sa...

Jag har dejtat män där det verkat kunnat bli nåt, men blivit nobbad pga mitt röriga hem, då med för mkt prylar(givit bort samlingarna när jag insåg att jag visst kan gilla gamla sparbössor, väckarklockor och transistorradiapparater, utan att ha alla hemmavid..)..
Min disk (som numera inte når upp till lampan på diskbänken, efter KBT-terapin)utan bara blir en ho full innan den rensas med belåtenhet..
Däremot har detta möjliggjorts av HJÄLP av min närmaste vän. HON kom hem och röjde bort, med mig. Och hon har aldrig, aldrig dömt mig.
Ja, det var ju därför hon fick äran att hjälpa mig, när tiden var så rätt att KBT-terapin började göra verkan i mig.. ;-O
MEN, de där självgoda männen är jag glad att jag slapp! Kan man inte hjälpa sin nästa, så kan man hålla käften.. :-)

esther linnea sa...

jag tycker många verkar tycka att det är lite gulligt och rart att vara virrig och rörig, men dom glömmer visst bort att det inte är något man kan lägga åt sidan, utan något man lever med hela livet. lite, lite jobbigt.