Hej och välkommen!

Här har vi öppet kafferep med och av Damptanter. En mer matnyttig blogg finns här: http://damptanterna.wordpress.com/

OM - ett slags förORD

Damptanten har alltid funnits. Över hela världen. Nu klampar hon obekymrat fram på nätet och sedan mars 2008 har hon en alldeles egen flagga att vifta lite som hon vill med - damptanternas logotyp.Om man råkar möta en dinosaurie som inte ser sig för nu igen, kan det vara en god idé att lämna företräde!

Den här samlingsbloggen kommer förhoppningsvis att administreras av ett större antal damptanter - men bara när någon av dem har lust (och minns lösenordet).För tid har de verkligen inte. Loggan och grundidén till DAMPTANTERNA står Tant Rasch för. DT kom till för att VI FINNS och loggan får användas fritt på bloggar och hemsidor av alla (o)möjliga bokstavstanter med NPF. Om de har lust!____________________________
Hugade damptanter kan få inloggningsuppgifter av TantVass;
tantvass snabela hotmail com

23 september, 2008

Minnestrix för förvirrade.

Läste hos Noll-Koll-Carlsson http://noll-koll-carlsson.blogspot.com/2008/09/hmm-lite-surt-att-erknna.html och kände så klart igen mig, fast jag har tyvärr ingen man att skylla min glömska på.. ;-)
Fortsätter här det som började som en kommentar till Carlssons inlägg:

De minnestrix som funkar för mig är, dels att rent fysiskt GÅ tillbaka där jag var, när jag tappade tråden i tanken. Jo, minnet ligger kvar i LUFTEN där!
- Eller att tänka mig tillbaka stegvis i vad jag gjorde, precis innan "trollet" åt upp mina glasögon..
- Eller för att minnas ett nytt namn, så upprepar jag det, tar i hand och tittar galet intensivt på den nya människan, kanske associerar med någon jag redan känner med samma namn eller nåt annat som klistrar in namnet i minnet. Annars frågar jag direkt om jag inte minns andra gången jag träffar nån. Och skojar käckt om det, när den andre inte minns mitt namn heller.. *hahha*
- Sedan försöker jag ha regler, skaffa struktur för extra viktiga saker, så att jag vet att plånboken antingen ligger på dörrmattan eller i väskan, påminner mig om att glasögonen antingen åker av på badrumshyllan, vid datorn eller på nattduksbordet osv, så att jag får färre platser att leta på, sen när något ofelbart bara försvunnit, helt oförklarbart.

Har också försökt praktisera att hänga en påse på dörrhandtaget med saker, t.ex brev som skall postas, eller skorna som jag ska ta till skomakaren. Det funkar ibland, men är jag stressad har det hänt att jag skall öppna ytterdörren, snabbt reflekterar över att någon idiot hängt en plastpåse på dörrhandtaget, slängt iväg den och rusat vidare ut.

Men har ni några mind-blowing tips och trix? GE dem till mig då, bäjbies!

2 kommentarer:

Tant Vass sa...

Nä :( Jag är värdelös på sånt där.. Kommer aldrig ihåg någonting. Knappar in ALLT i mobilen så den tjuter å blippar mest hela tiden. Inte sjutton blir breven postade för det..
:(

Victoria sa...

Något vi kan enas om, det är att det finns en obestridlig CHARM i att vara förvirrad, man får skratta mycket! :-D